Німеччина допоможе відбудовувати медичні заклади Харкова

19:29  |  10.01.2023
Німеччина допоможе відбудовувати медичні заклади Харкова

Фото: kharkivoda.gov.ua

10 січня Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок та Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідали з робочим візитом Харків.

Анналена Бербок зазначила, що Німеччина не буде чекати закінчення війни, аби розпочати відновлення. Допомогу планують надавати відразу, як це буде потрібно.

«Брутальна російська стратегія полягає саме в тому, що вони не лише атакують військові об’єкти, а й піддають ударам критичну інфраструктуру. А це означає, що в зимовий період у людей не буде опалення, водопостачання або струму. У Харкові ми хочемо допомогти шляхом партнерства між містами Харків–Нюрнберг, наприклад, вже іде підтримка дитячої лікарні та інших медичних закладів. Крім того, беремо участь в розмінуванні територій, а також надаємо військову допомогу для Харківського регіону», – розповіла Анналена Бербок.

Німеччина виділить Україні 20 мільйонів євро на резервне обладнання для критичної інфраструктури. Частина цих коштів також буде спрямована і на Харківщину.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов подякував за політичну та військову підтримку з боку Німеччини у боротьбі України з російським агресором.

«Сьогоднішня зустріч дуже важлива для всієї Харківщини. Цей візит символізує підтримку не лише Німеччини, а й всього Європейського Союзу. Ми сподіваємося на подальшу співпрацю з різними міжнародними організаціями. Будемо разом відновлювати нашу інфраструктуру та повертати мирне життя», – наголосив очільник області.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у вівторок прибула з неоголошеним візитом до Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: