На території Харківщини з неділі очікується погіршення погодних умов

11:37  |  05.01.2024
В условиях снегопада на расчистку дорог Харьковской области тратят около 1 млн гривен.

Фото: kharkivoda.gov.ua

З 7 до 9 січня включно в Україні можливі складні погодні умови внаслідок вторгнення арктичного повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни.

Як повідомляють в Українському гідрометеорологічному центрі, вдень 7 січня та протягом 8 січня в Харківській, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській областях очікується значний сніг.

Приріст снігового покриву може сягати від 10 до 30 см. Окрім того, в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях можливі значні опади, зокрема, дощ з переходом в сніг, ожеледь, налипання мокрого снігу.

У східних, центральних та південних областях пориви вітру становитимуть 15-20 м/с, прогнозують хуртовини, снігові замети та ожеледицю на дорогах.

Протягом 7-9 січня з півночі на південь очікується значне зниження нічної температури до 13-20 градусів морозу, у південній частині до 7-15 градусів морозу.

Такі погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення та припинення руху транспорту на дорогах, погіршення умов життєзабезпечення населення. Тож закликаємо водіїв бути уважними, без зайвої потреби не виїздити на дороги та дотримуватися правил дорожнього руху.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: