На Салтівці відкрили мобільну амбулаторію

16:54  |  13.10.2022
На Салтівці відкрили мобільну амбулаторію

Фото: city.kharkov.ua

Модульний заклад для амбулаторної допомоги жителям мікрорайонів Салтівки відкрили 13 жовтня на розі вул. Академіка Павлова, 271 та вул. Солідарності (біля комплексу «Радмір»). Про це повідомили в Харківській міській раді.

Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що основна будівля поліклініки №10, де харків’яни раніше отримували амбулаторну допомогу, була зруйнована внаслідок ворожих обстрілів.

«Північна Салтівка постійно зазнавала обстрілів. 10-та поліклініка була практично повністю знищена, а людям необхідно отримувати медичну допомогу. Це мобільна амбулаторія, але вона практично стаціонарна. Тут є всі умови для роботи наших лікарів-героїв, медперсоналу, сюди зручно діставатися, бо поряд знаходиться станція метро, ​​курсує громадський транспорт. Виходячи з цього, ми вибрали саме цю локацію. Амбулаторія — невелика, але добре укріплена. Тут є всі комунікації, генератори, необхідне обладнання, міні-операційна — все для того, щоб надавати людям допомогу. Це вихід зі становища: ми замінили покліклініку, яку розбомбив наш ворог», — зазначив Ігор Терехов.

Загалом за час війни, за словами мера Харкова, у місті різною мірою були зруйновані 53 лікувальні заклади.

Зазначимо, що амбулаторія оснащена сучасним медичним обладнанням, зокрема, цифровим рентгеном та УЗД-апаратом, електрокардіографом, дефібрилятором тощо.

Жителів мікрорайонів Салтівки та внутрішньо переміщених осіб прийматимуть сімейні лікарі, невропатолог, хірург, отоларинголог, лікар УЗД і рентгенолог (пізніше планується запровадити запис до психолога).

Також там працюватиме кабінет вакцинації, де можна буде зробити щеплення від COVID-19.

Амбулаторія почне працювати з понеділка, 17 жовтня. Графік роботи: з 9:00 до 14:00. Записатися на прийом можна онлайн через сайт міської поліклініки №10 або у реєстратурі за тел.: (096) 163-43-72; (098) 424-53-52; (098) 208-36-56.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: