На Куп’янському напрямку військові спостерігають концентрацію російських військ — Синєгубов

14:43  |  21.06.2023
Окупанти з танків, мінометів, реактивної та ствольної артилерії 13 населених пунктів Харківщини - Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Військові спостерігають на Куп’янському напрямку концентрацію російських військ. Про це в етері національного телемарафону «Єдині новини» заявив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, — повідомляє «Суспільне».

«Йде накопичення для можливого, напевно, більш масованого удару або намагання прорвати сили наші тощо. Однак, наші збройні сили дають їм відсіч, все це бачать», — сказав Синєгубов.

Він зазначив, що куп’янсько-лиманський напрямок, де проходить лінія фронту, є пріоритетним для російських військових, адже веде до Куп’янська-Вузлового, де є скупчення залізничних розв’язок, колій.

«І вони їм вкрай необхідні. І враховуючи те, що вони не позбавилися своїх хворобливих намірів щодо окупації населених пунктів Харківської області, то і можливі реванші за втрачені ними позиції восени минулого року», — говорить начальник Харківської ОВА.

За його словами, військові росіяни намагаються обстрілювати Сили оборони, проте не мають успіхів, зазнають втрат і відступають.

«Постійно висувають диверсійно-розвідувальні групи по куп’янському напрямку, однак, у них все одно немає там успіхів», — каже Синєгубов.

За інформацією очільника ОВА, на цей час у Куп’янській громаді живуть 11 тисяч людей, з яких 520 дітей.

«Так, ми евакуювали дітей із прикордонних населених пунктів цього напрямку, однак все одно приведені до посиленої готовності всі наші сили та засоби. І у випадку необхідності ми зможемо евакуювати людей з цього напрямку, якщо буде змінюватися військова ситуація», — сказав Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: