На Ізюмщині викрито чергову колаборантку, яка збиралась вчити українських дітей за стандартами рф

14:05  |  08.05.2023
На Ізюмщині викрито чергову колаборантку, яка збиралась вчити українських дітей за стандартами рф

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисниця впроваджувала в школі Ізюмського району стандарти освіти рф. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

На тимчасово окупованій території Харківської області 55-річна жінка працювала у незаконно створеному органі влади рф на посаді «заместителя начальника Боровского территориального управления временной гражданской администрации Изюмского района Харьковской области».

Потім вона добровільно надала згоду на переміщення на посаду «и.о. директора государственного бюджетного образовательного учреждения «Боровская общеобразовательная школа № 1 им. Героя Советского Союза В.С. Колесника».

Перебуваючи на посаді, жінка повідомила вчителям навчального закладу про встановлення стандартів освіти рф з впровадженням освітнього процесу російською мовою. Утворила з вчителів шкільну приймальну комісію по вступу майбутніх учнів.

Провела шкільні навчальні збори з батьками учнів щодо початку навчального року. Отримала в окупаційній адміністрації держави-агресора підручники 2022 року випуску російського видавництва, виготовлені на території рф, та привезла їх до школи для подальшої видачі учням.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до 2 років або арешт на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років з позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: