На Харківському напрямку наші воїни відбивають атаку ворога у напрямку Муром — Стариця — Генштаб ЗСУ

10:49  |  23.05.2024
Сили оборони відбили одну атаку росіян в районі Синьківки на Харківщині - Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ворог продовжує активні наступальні дії, намагається прорвати оборону наших військ. Українські воїни рішуче стримують ворожий натиск та жорстко відповідають на будь-яку активність окупантів. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Вже з початку цієї доби відбулося 28 бойових зіткнень. Противник завдав п’ять авіаударів – скинув 13 КАБів, застосував 33 дрони-камікадзе і здійснив 569 обстрілів позицій наших військ.

На Харківському напрямку наші воїни відбивають атаку ворога у напрямку Муром — Стариця. Українські підрозділи докладають максимум зусиль для посилення оборонних рубежів.

За уточненою інформацією, минулої доби ворог втратив на Харківському напрямку понад 180 осіб, а також 54 одиниці озброєння та військової техніки, зокрема, знищено дві артилерійські системи та п’ять пошкоджено, знищено 14 БПЛА та 11 одиниць автомобільної техніки противника, 17 одиниць пошкоджено, також пошкоджено один танк, один засіб ППО та знищено три одиниці спеціальної техніки, один склад з боєприпасами противника.

На Куп’янському напрямку з початку доби відбулося чотири спроби загарбників йти вперед в районах Стельмахівки та Греківки – один штурм відбито, а три боєзіткнення ще тривають. Ситуація контрольована. Наші захисники проводять заходи з посилення позицій переднього краю оборони, на окремих напрямках проводять дії для покращення тактичного положення.

Окупанти вчора на даному напрямку втратили понад 100 осіб, наші військові пошкодили російський танк, знищили дві БМП, два бронетранспортери, 18 БПлА і два автомобілі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: