На Харківщині СБУ затримала «народного дружинника», який працював на окупантів

13:14  |  06.02.2023
На Харківщині СБУ затримала «народного дружинника», який працював на окупантів

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Ним виявився 32-річний мешканець селища Козача Лопань, який під час захоплення частини регіону підтримав російських загарбників. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Під час окупації регіону зловмисник добровільно вступив у незаконно створене формування «Народна дружина смт Козача Лопань», що підпорядковувалось збройним формуванням та окупаційній адміністрації держави-агресора.

У складі формування, пособник сприяв діяльності окупаційної влади. Щоб більш ефективно реалізовувати їх завдання, чоловік закликав місцевих мешканців приєднатись до лав «народної дружини».

Зокрема до завдань формування входило:

  • виконання окремих функцій правоохоронних органів;
  • виявлення та незаконне затримання колишніх військовослужбовців ЗС України та патріотично налаштованих мешканців;
  • підготовка та передача матеріальних ресурсів та інших активів представникам збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора.

Після деокупації українського міста зловмисник намагався переховуватися від правосуддя, але співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Під час обшуку було вилучено значну суму коштів, ймовірно здобуту злочинним шляхом. Наразі правоохоронці встановлюють джерело їх надходження.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Наразі зловмисника взято під варту.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: