На Харківщині правоохоронці виявили два трупи цивільних, яких закатував російський спецназ: їх руки були з’єднані кайданками

18:37  |  05.10.2022
На Харківщині правоохоронці виявили два трупи цивільних, яких закатував російський спецназ: їх руки були з’єднані кайданками

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Під час огляду бази відпочинку «Світло шахтаря» у селі Новоплатонівка Борівської ОТГ прокурори Харківської обласної прокуратури спільно зі слідчими ГУНП в Харківській області виявили два трупи цивільних віком приблизно 30-35 років.

Тіла загиблих знайдено у ямі глибиною чотири метри на території вказаної бази. Ліва рука одного чоловіка була з’єднана кайданками з правою рукою другого загиблого.

Також під час огляду на черепі одного із трупів виявлено перелом лівої скроневої ділянки, у другого — вогнепальне поранення черепа.

За попередніми даними, чоловіків вбив російський спецназ, який під час окупації населеного пункту розміщувався на вказаній базі у складі 250-350 осіб з періодичною ротацією.

Наразі трупи чоловіків направлено для проведення судово-медичної експертизи.

Також правоохоронці на місці злочину вилучили вісім хомутів та дві мотузки.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: