Министр здравохранения решила пожить в обсервации с эвакуированными украинцами

9:51  |  21.02.2020
Министр здравохранения решила пожить в обсервации с эвакуированными украинцами

Зоряна Скалецкая. Фото: facebook.com/zoryana.chernenko

Министр здравоохранения Зоряна Скалецкая решила присоединиться к эвакуированным из Уханя украинцам в обсервации. Об этом она написала на своей странице в Facebook.

«Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом з ними я проведу наступні 14 днів, в одному приміщенні, в тих самих умовах. Сподіваюсь, що моя присутність заспокоїть як тих, хто знаходиться в Нових Санжарах, так і решту країни. Ми ретельно готувалися до евакуації та підготували безпечні умови перебування в обсервації, врахувавши всі стандарти ВООЗ та практику інших країн, які здійснили евакуацію своїх громадян з Китаю. Ще раз хочу наголосити: ці люди – наші співвітчизники, вони нам не чужі. Ми живемо в одній країні та мусимо дбати про їхнє здоров’я і безпеку. Те, що відбувалося сьогодні, та паніка і несприйняття, негатив та агресія дуже мене вразили. Ще більше вони вразили людей, евакуйованих з Китаю. Тому прошу вас висловити їм слова підтримки і подяки за те, що вони погодились провести в ізоляції два тижні задля безпеки нас усіх. Сподіваюсь, що моя персональна поведінка сприятиме втихомиренню ситуації та примиренню. Це необхідно нам усім», — написала Скалецкая.

Она также поблагодарила экипаж самолета, медиков и всю команду сопровождения, которые «добровольно согласились осуществить эвакуацию и провести следующие 14 дней вместе со всеми в изоляции».

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157058740078596&set=a.10150924887348596&type=3

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: