Команда Нормана Фостера представить для Харкова п’ять комплексних стратегій

15:26  |  03.02.2023
Команда Нормана Фостера представить для Харкова п’ять комплексних стратегій

Фото: city.kharkov.ua

У співпраці з міжнародними та місцевими командами буде представлено п’ять пілотних проєктів та п’ять комплексних стратегій, які ляжуть в основу нового Генерального плану міста Харкова. Про це на пресзустрічі з пропозицій щодо внесення змін у Генплан повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, команда Фонду британського архітектора Нормана Фостера представить пілотні проєкти у таких сферах: культурна спадщина, житловий сектор, промисловість, науковий квартал, річки та зелені зони.

Також будуть розроблені п’ять всеосяжних міських стратегій: транспортне, енергетичне, водне та природне середовище й перекроювання застарілих адміністративних районів міста.

Також мер повідомив, що в рамках цієї співпраці ведеться робота над створенням повної 3D-моделі  Харкова та житлових районів, що надасть можливість отримання віртуальної та фізичної моделі міста з точними розмірами, формами, зовнішнім виглядом об’єктів та іншими детальними характеристиками для подальшої презентації нових проєктів забудови, реконструкції житлового фонду та інших міських об’єктів.

«Сьогодні ми дуже багато працюємо з групою лорда Фостера по цій темі для того, щоб впровадити найбільш комфортний та економічно ефективний метод відновлення, а також будівництва нового житла відповідно до сучасних європейських стандартів. І в цьому напрямку планується надання місту Харкову пілотного концепту від групи Нормана Фостера», — повідомив Терехов.

Також очільник міста зауважив, що незабаром громадськості буде презентовано вебсайт, за допомогою якого здійснюватиметься подальше інформування щодо роботи над Генеральним планом Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: