Кабинет министров продолжил карантин и усилил ограничения

15:05  |  26.08.2020
Кабинет министров продолжил карантин и усилил ограничения

Фото: Александр Шламов

Кабинет министров продолжил адаптивный карантин в Украине до 31 октября 2020 года. Решение было принято на заседании правительства Украины 26 августа.

«Збільшення захворюваності в останні тижні змушує нас діяти більш рішуче. Сьогодні на засіданні ми розглянемо питання про продовження карантину на 2 місяці. Обмеження і зонування територій по кольорам діятимуть щонайменше до 1 листопада. До 31.10 ми продовжимо карантин», — сказал премьер-министр Украины Денис Шмыгаль.

Министры проголосовали указанное решение единогласно.

«Перше — продовжити на території України карантин до 31 жовтня 2020 року. Також пропонується посилити обмежувальні заходи на території регіонів… з «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки, а саме заборонивши проведення дискотек, роботу розважальних закладів, нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля. Окрім того ми відпрацювали з Мінкультури заборону проведення концертів, окрім тих, які проводяться закладами культури, і для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності»», — сказал министр охраны здоровья Максим Степанов.

Органам местного самоуправления предоставляется право на доступ к данным электронного сервиса «Дій вдома» с целью текущего контроля за лицами, подлежащими самоизоляции или обсервации, или нарушающих правила карантина.

Документ предусматривает продление для единой государственной системы гражданской защиты на всей территории Украины режима чрезвычайной ситуации до 31 октября 2020 года.

Также, Кабинет министров принял решение закрыть почти до конца сентября границы для иностранных граждан.

«З огляду на рівень захворюваності ми повинні захистити наших співгромадян та проявити відповідальність перед нашими іноземними партнерами. Уряд сьогодні розгляне питання про те, щоб майже до кінця вересня закрити кордони для вїзду іноземних громадян, крім тих, хто мають дозвіл на проживання, є членамим міжнародних та гуманітарних місій, міжнародних екіпажів і т.д. весь перелік сьогодні озвучимо. Також окремі випадки щодо можливості перетину кордону буде розглядати, у відповідності до закону, голова Державної прикордонної служби України. МЗС поінформує про це рішення наших закордонних партнерів», — сказал Шмыгаль.

«За» соответствующее решение проголосовали единогласно. Постановление, которое должны доработать, должны обнародовать в четверг. Срок его действия — с 00.00 29 августа по 00.00 28 сентября. Шмыгаль также добавил, что 27 августа на комиссии ТЭБ и ЧС рассмотрят вопрос о запрете массовых мероприятий в сентябре на праздновании иудейского Нового года Рош га-Шана.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: