Хотів отримати керівну посаду, а отримав повідомлення про підозру: СБУ викрила колаборанта на Харківщині

20:38  |  16.09.2022
Хотів отримати керівну посаду, а отримав повідомлення про підозру: СБУ викрила колаборанта на Харківщині

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

За даними СБУ, зрадником виявився 57-річний мешканець села Кам’янка, який під час окупації Куп’янського району заручився підтримкою загарбників і добровільно погодився обійняти посаду старости села. Чоловік і раніше «рвався до влади» та всі його спроби стати депутатом були безуспішними через його проросійську позицію. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Оперативники встановили, що з перших днів окупації зловмисник знаходився на тимчасово окупованій території Куп’янської громади та допомагав ворогу у розв’язанні питань щодо забезпечення паливно-мастильними матеріалами, житлом та харчуванням.

Він також допомагав окупантам придушити опір місцевих мешканців і «зливав» загарбникам інформацію про патріотично налаштованих жителів села.

Наразі пособнику окупантів оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

За вказаний злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Викриття правопорушника здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: