«Харківводоканал» підготував до зими внутрішньобудинкові системи в усіх будинках комунальної власності

16:13  |  09.11.2022
«Харківводоканал» підготував до зими внутрішньобудинкові системи в усіх будинках комунальної власності

Фото: city.kharkov.ua

Бригади управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем комплексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал» у рамках заходів щодо підготовки об’єктів до експлуатації в осінньо-зимовий період завершили роботи у всіх 6,5 тис. будинків комунальної форми власності. Про це повідомив начальник управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем КП «Харківводоканал» Валерій Харлан.

За його словами, винятки склали лише зруйновані будинки, які не підключатимуть до опалення. Найбільше таких об’єктів у житловому масиві Північна Салтівка у Київському районі, але саме цьому району сьогодні приділяється підвищена увага комунальників.

«Настало затишшя в обстрілах, і жителі Салтівки активно повертаються до своїх квартир. Після звернення споживачів перевіряємо системи водопостачання та водовідведення в їхніх будинках, підключаємо ті квартири, до яких планують повернутися господарі», — зазначив Валерій Харлан.

За його словами, щоб прискорити підключення послуг споживачам Київського району, залучають ремонтні бригади з інших районів. Лише останнім часом у будинках цього району замінили понад 360 м внутрішньобудинкових систем.

Також, окрім заходів щодо підготовки внутрішньобудинкових систем, щодня продовжуються системні технічні огляди, ремонти комунікацій, оперативне усунення аварійних ситуацій та реагування на звернення споживачів. У ході цього контролю фахівці планують майбутні капітальні заміни мереж та запірної арматури, щоб запобігти аварійним ситуаціям.

«Військові дії, звичайно, внесли зміни до наших планів щодо відновлення систем – намічалося обслужити понад 300 будинків, а всі сили були кинуті на усунення нештатних ситуацій на мережах у будинках, що постраждали від обстрілу. Але хочу запевнити харків’ян, що необхідну роботу для запобігання аварійності на внутрішньобудинкових системах нашою службою зроблено», — наголосив Валерій Харлан.

За інформацією підприємства, найбільш об’ємні роботи виконали у Салтівському (замінили понад 1400 м внутрішньобудинкових мереж), Новобаварському (700 м) та Шевченківському (500 м) районах. До кінця року ремонтники управління запланували провести ревізію ще 15 об’єктів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: