Харківські рятувальники ліквідували 18 пожеж через обстріли та 21 боєприпас

11:04  |  09.07.2022
В результате обстрела оккупантов в Парке Горького произошел пожар

Фото: facebook.com/MNSKHARKIV

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС за добу, з 8 по 9 липня, здійснили 37 виїздів на ліквідацію пожеж, у тому числі на 18 пожеж, спричинених обстрілами.

Як повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області, через обстріли пожежі сталися у Чугуївському (7), Харківському (3), Ізюмському (5) та Богодухівському (3) районах області.

Горіли житлові будинки та прибудови, господарчі споруди, пшениця на полі, а також хвойна підстилка та трава на відкритій території.

Так, о 16:10 рятувальники виїздили на гасіння пожежі, що сталася внаслідок ворожого обстрілу на території Циркунівської територіальної громади Харківського району. Горіли два будинки на площі 250 кв. м. До ліквідації пожежі було залучено три відділення ДСНС на автоцистернах.

Внаслідок пожежі постраждала жінка, яка була госпіталізована до міської лікарні. О 17:55 пожежу було ліквідовано. Ввечері близько о 16:16 було завдано чергового обстрілу в Богодухівському районі області. Горів дах складської будівлі на площі 500 кв. м. Пожежа була ліквідована о 18:25.

Крім того, піротехніки ДСНС ліквідували 21 ворожий боєприпас, що не розірвався.

Зазначимо, що всього рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 53 оперативних виїзди: 37 — на ліквідацію пожеж; чотири — для допомоги працівникам ЖКГ; один — на аварійно-рятувальні роботи; п’ять — для надання допомоги населенню; шість — з інших причин.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: