Харківщина визнана найбільш забрудненою вибухонебезпечними предметами

21:10  |  18.11.2022
Харківщина визнана найбільш забрудненою вибухонебезпечними предметами

Фото: kharkivoda.gov.ua

Відновлення об’єктів критичної інфраструктури регіону напряму залежить від темпів розмінування деокупованих територій.

Про це під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, майже щодня на мінах та нерозірваних снарядах окупантів підриваються цивільні громадяни, працівники сільгосппідприємств, екстреної медичної допомоги. Є випадки, коли підриваються й фахівці ДСНС, які займаються розмінуванням.

За статистикою Міністерства внутрішніх справ, Харківщина наразі визнана найзасміченішою вибухонебезпечними предметами областю. Впродовж доби сапери знешкоджують від 200 до 1000 вибухонебезпечних предметів.

“Коли вибиваємо ворога з того чи іншого населеного пункту, знаходимо у дитячих садочках заміновані дитячі ліжка. Небезпечним залишається також приватний сектор. Ворог проводить дистанційне мінування або спеціальне — вручну. Окупанти застосовують найсучасніші засоби й військові знаряддя, які не виявляють металошукачі”, — розповів Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА додав, що для розв’язання цієї проблеми необхідна комунікація на міжнародному рівні.

“Я знаю, що члени Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг роблять усе, аби міжнародні партнери надавали якомога більше сучасної техніки для розмінування деокупованих територій. Від цього залежить відновлення критичної інфраструктури, налагодження життєдіяльності у нашій області”, — підсумував Олег Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: