Фермерам Борівської ОТГ на Харківщині вдалося засіяти лише 30-35% від запланованих площ

16:36  |  01.06.2022

Фермерським господарствам Борівщини вдалося засіяти лише 30-35% від запланованих площ. Що буде з урожаєм і чи вдасться його зібрати, наразі не знає ніхто. Про це повідомили в Борівській селищній раді.

Провідні сільгосппідприємства громади намагаються підрахувати збитки, завдані росіянами. За попередніми обережними підрахунками, втрати лише 17 найбільших господарств становлять близько 450 млн грн. Внаслідок цього бюджет Борівської селищної територіальної громади недоотримає 70-80% надходжень від сільського господарства.

Станом на 1 червня Борівська селищна територіальна громада залишається тимчасово окупованою російськими військами. Керує громадою російський військовий комендант, спираючись на військову поліцію та місцевих колаборантів.

Бойові дії на території Борівщини наразі не ведуться, але зберігається присутність російських військ. За даними аеророзвідки, найбільше їх зосереджено на сході та півдні громади у селах, які територіально наближені до Луганської та Донецької областей.

Люди в окупації залишаються без мобільного зв’язку та інтернету. У деяких населених пунктах відсутнє електропостачання. В аптеках немає життєво важливих ліків. В лікарні закінчується інсулін. Люди не мають можливості отримати пенсії й зарплати, оскільки в громаді не працює банківська система і ніде зняти готівку.

«Жителі Борівщини, які залишилися в окупації, намагаються вижити за цих складних умов, допомагають одне одному, займаються домашнім господарством та городами. На жаль, сьогодні вночі у Боровій випав град, який дещо пошкодив городні культури», — говориться в повідомленні селищної ради.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: