Допомагав окупантам будувати блокпости та ремонтував їм техніку: СБУ затримала колаборанта на Харківщині

13:19  |  05.03.2023
Допомагав окупантам будувати блокпости та ремонтував їм техніку: СБУ затримала колаборанта на Харківщині

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Служба безпеки викрила ще одного колаборанта під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Зловмисником виявився 45-річний мешканець з одного з сіл Ізюмського району, який негативно ставився до представників українських органів влади, правоохоронних структур та військовослужбовців Збройних Сил України.

За даними слідства, він пішов допомагати російським загарбникам з першого дня окупації його села. Чоловік ділився з росіянами наявними в нього матеріалами для будівництва блокпостів та інших фортифікаційних споруд: бетонними стовпами, деревиною, старими шинами.

До того ж ще й сам ці матеріали возив окупантам на одному зі своїх чотирьох тракторів.

Крім того, наприкінці червня колаборант передав російським загарбникам у користування будинок свого односельця. Він добровільно повідомив окупантам, що цей маєток залишився без хазяїв, та фактично поселив туди на кілька місяців військовослужбовців країни-агресора.

Встановлено, що зловмисник також допомагав рашистам лагодити їхню техніку. Він мав навички з ремонту автомобілів і проводив ці роботи за місцем свого мешкання, де у нього були усі необхідні слюсарні інструменти та приладдя.

Після деокупації району чоловік залишився у селі й сподівався уникнути покарання. Втім, оперативники СБУ викрили його злочинну діяльність і затримали.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: