До 12 років ув’язнення загрожує працівниці АТ «Харківгаз», яка працювала на ворога під час окупації місті Ізюм

16:19  |  23.02.2023
До 12 років ув’язнення загрожує працівниці АТ «Харківгаз», яка працювала на ворога під час окупації місті Ізюм

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Київського районного суду Харкова обвинувальний акт щодо 52-річної жінки за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка, будучи інженером з охорони праці служби охорони праці та цивільного захисту АТ «Харківгаз», під час окупації міста Ізюм добровільно пішла на співпрацю з представниками рф.

Окупанти створили фейкове російське «КП «Изюмгаз» на базі українського підприємства, яке очолила обвинувачена.

Жінка неодноразово намагалась залучити працівників до співпраці з окупантами. Своєму колезі вона надсилала повідомлення, щоб отримати від нього паролі та доступ до абонентських баз споживачів міста Ізюм та Ізюмського району, що містилися на серверах.

Одного з чоловіків, який є фахівцем в галузі видобутку газу, обвинувачена також спробувала схилити перейти на бік ворога, для того, щоб здійснити запуск свердловин Співаківського ГР ГПУ «Шебелинкагазвидобування» АТ «Укргазвидобування».

У разі згоди чоловіка Україні була б завдана шкода у сумі понад 20 млн гривень. Проте, як і всі інші колеги «начальниці», він відмовився працювати на окупаційну адміністрацію.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Їй загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: