Чоловік з Харкова, якого побили в ТЦК на Львівщині, намагався нелегально перетнути кордон — ДБР

17:14  |  20.09.2023
На Львівщині у військкоматі побили чоловіка з Харкова: ДБР відкрило кримінальне провадження

Чоловік з Харківщини, якого побили в одному з відділів Самбірського районного військкомату, намагався нелегально виїхати до Польщі. Про це розповіла речниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в етері телемаратону «Єдині новини».

«Наразі, наскільки мені відомо, потерпілий перебуває на обстеженні у лікарів. Відомо те, що ця людина родом з Харківщини. Він є призовного віку. Як він опинився у ТЦК, природно виникає запитання. Виявилося, що його було затримано на кордоні з Польщею, він намагався його нелегально перетнути», — сказала речниця ДБР.

Вона зазначила, що за незаконний перетин кордону на чоловіка склали протокол, який передбачає адмінвідповідальність.

Після викриття йому «запропонували піти в ТЦК» і стати на облік, оскільки він є військовозобов’язаним. А вже у самому ТЦК йому «радили пройти ВЛК та йти служити».

«Слідством встановлено, що він відмовився. А те, що ми побачили на відео, стало продовженням розвитку цих подій. Це жодним чином не виправдовує працівників ТЦК, які чинили наругу, погрожували зброєю», — сказала речниця ДБР.

В пресслужбі Державного бюро розслідувань повідомили, що заступнику начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також військовослужбовцю-водію цього відділу повідомили про підозру.

Як оперативно встановило слідство, вони незаконно утримували та катували в приміщенні військкомату двох чоловіків.

«Мешканці Харкова та Кривого Рогу намагалися незаконно перетнути кордон і потрапити до Польщі. Однак їх затримали прикордонники, склали протокол про порушення правил перетину державного кордону і доправили до військкомату для постановки на військовий облік. У військкоматі обох чоловіків намагались примусити «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації, на що вони не погоджувались. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, іншого – 7», — повідомили в пресслужбі ДБР.

19 вересня 2023 року під «наглядом» керівника військовий-водій побив обох громадян. Одного з потерпілих бив руками та ногами по тілу й обличчю, погрожуючи зброєю. Відповідне відео було поширено мережею Інтернет у цей же ж день. Інший чоловік отримав удар у голову.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що Державне бюро розслідувань відкрило провадження щодо знущань у військкоматі Самбору на Львівщині після оприлюднення в мережі відео з побиттям озброєним військовим людини в цивільному з Харкова.

Працівники ДБР затримали заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки та військовослужбовця-водія цього відділу, причетних до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: