На Львівщині затримали двох працівників військкомату, які знущались з незаконно утримуваного ними чоловіка з Харкова — ДБР (відео)

11:05  |  20.09.2023
На Львівщині затримали двох працівників військкомату, які знущались з незаконно утримуваного ними чоловіка з Харкова - ДБР

Фото: dbr.gov.ua

Працівники ДБР затримали заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки та військовослужбовця-водія цього відділу, причетних до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Попередньо встановлено, що 19 вересня 2023 року військовослужбовець-водій побив громадянина, при цьому погрожував йому зброєю. Він бив потерпілого руками та ногами по тілу та обличчю. Відповідне відео було поширено мережею Інтернет у цей же день.

ДБР розпочало розслідування цього інциденту у межах відкритого кримінального провадження.

Працівники ДБР на місці події продовжують вивчати всі обставини інциденту.

Встановлено, що фігуранти утримували потерпілого у приміщенні військкомату з 12 вересня 2023 року. Вони морили його голодом, били та знущалися аби він добровільно пройшов військово-лікарську комісію.

Вирішується питання повідомлення їм про підозру у незаконному позбавленні волі, катуванні та перевищенні військовою особою службових повноважень (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що Державне бюро розслідувань відкрило провадження щодо знущань у військкоматі Самбору на Львівщині після оприлюднення в мережі відео з побиттям озброєним військовим людини в цивільному з Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: