Антимонопольный комитет отменил решение о разрешении Вадиму Новинскому купить акции «Харьковоблэнерго»

16:58  |  22.07.2021
Антимонопольный комитет отменил решение о разрешении Вадиму Новинскому купить акции "Харьковоблэнерго"

Антимонопльный комитет Украины 22 июля отменил свое решение от 28 января о предоставлении разрешения компании «Smart Holding (Cyprus) LTD» (Лимасол, Кипр) на приобретение акций АО «Харьковоблэнерго», что обеспечивает превышение 25% голосов в высшем органе управления общества. Об этом сообщили в пресс-службе Антимонопольного комитета.

«У ході провадження з перегляду рішення комітетом встановлено, що заява, за результатами розгляду якої було прийнято рішення від 28 січня 2021 року № 51-р, та додані до неї документи підписані лише уповноваженим представником компанії «Lovitia Investments Ltd» (нова назва компанії «Smart Holding (Cyprus) LTD»). При цьому, в доданих матеріалах відсутні письмові документи, що підтверджують призначення та уповноваження представника компанії «Lovitia Investments Ltd» на представництво інтересів АТ «Харківобленерго» та подання ним інформації, передбаченої вимогами Положення про концентрацію, стосовно АТ «Харківобленерго». Отже, вся інформація, подана в заяві стосовно АТ «Харківобленерго» не може вважатися достовірною інформацією», — заявили в АМКУ.

«Оскільки рішення від 28 січня 2021 року № 51-р прийнято на підставі аналізу, в тому числі, інформації щодо АТ «Харківобленерго», воно прийняте на підставі недостовірної інформації», — добавили в Антимонопльном комитете.

В АМКУ добавили, что установление факта принятия комитетом решения от 28 января 2021 года № 51-р на основании недостоверной информации стало основанием для его отмены.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: