Як стрес впливає бажання займатися сексом?

10:16  |  28.04.2023
Секс іграшки, Харків
Новини компаний

На жаль, життя сучасної людини зазвичай пов’язане з частим чи навіть постійним стресом. Багато хто не звертає уваги на зв’язок регулярного емоційного напруження та сексуального потягу. Просто зауважують, що з віком бажання сексу стає дедалі слабшим – і списують це на вікові зміни організму.

Проте фахівці давно з’ясували, що стрес дуже негативно впливає на сексуальне життя. Головна проблема — це зниження потягу до протилежної статі. Але це лише початок, адже невдачі в ліжку запускають новий виток проблем – людина переживає свою статеву неспроможність, що ще більше збільшує внутрішню напругу – і стрес посилюється.

Тоді постають питання:

  • Чому я більше не заводжуся в ліжку з півоберта?
  • Я стаю фригідним/імпотентом?
  • Чому так важко стало досягти оргазму?

Більшість чоловіків та жінок відмовляються ділитися своїми сексуальними проблемами не лише з лікарями, а й навіть з друзями та подругами. Люди, що зіткнулися з труднощами сексуального плану, зазвичай переживають це в собі. А це підвищує рівень тривожності, не дозволяючи розслабитися та вирішити нагальні проблеми раз і назавжди.

Популярні міфи:

  • Якщо статева функція гаразд, стрес не може на неї вплинути.
  • Якщо сексуальне бажання зникло, це назавжди.
  • Якщо від стресу зник потяг до другої половинки, то любов пройшла.

Ці шкідливі помилки здатні завдати безліч неприємностей, якщо людина в них повірить. У жодному разі не слід опускати руки або відмовлятися від коханої людини, якщо стрес негативно вплинув на сексуальний потяг. Все можна і потрібно відновити, головне – бажання та прагнення здобути щастя в інтимному житті.

Чому від стресу пропадає бажання сексу?

Психологи та сексологи вважають, що стрес негативно відбивається на лібідо з природної причини – у моменти стресових ситуацій організм прагне єдиної мети – вижити, а не виробляти потомство. Таким чином, природа навмисно пригнічує сексуальну функцію, відсуваючи її на задній план.

Вирішувати проблему обов’язково потрібно, оскільки стрес може спричинити деякі порушення в організмі. Наприклад, у жінок від емоційної напруги посилюється вироблення кортизолу — гормону, який відповідає за нормальне лібідо. Крім того, може порушитись менструальний цикл, що теж не йде на користь статевої функції.

Як підвищити сексуальний потяг?

Насамперед необхідна підтримка з боку партнера. Важливо донести до другої половинки, що проблема не в ньому чи в ній, а у високому рівні стресу. Спільно слід приступити до негайного усунення неприємної проблеми. І найкращий спосіб – використовувати якісні та збуджуючі секс-іграшки.

Як апетит приходить під час їжі, так і сексуальне бажання виникає у процесі еротичної стимуляції. Доставити один одному задоволення дуже просто за допомогою вібруючих і пульсуючих штучок з інтим-магазину. Використовувати секс-девайси найкраще вже з перших хвилин прелюдії — тоді на момент проникнення сексуальне збудження неминуче наросте до високої планки.

Найкращі варіанти секс-іграшок для пари:

  • міні-вібратор, віброкуля, вібратор на палець – для солодких точкових впливів на соски, клітор, статевий член;
  • вібратор для пари – фіксується на жіночому тілі та вібрує під час статевого акту, посилюючи задоволення в обох учасників процесу;
  • ерекційне кільце та гідропомпа – сприяють зміцненню ерекції та допомагають чоловікові краще контролювати еякуляцію.

Абсолютно всі секс-іграшки створюються для підвищення інтенсивності солодких відчуттів від інтимної близькості або мастурбації. Варіантів збуджуючих девайсів безліч, тому підібрати бажану модель не складно – потрібно лише погортати сторінки секс-шопу. Найкраще вибрати відразу кілька різних моделей, щоб сексуальні розваги завжди були захоплюючими та неймовірно пристрасними.

А щоб збудження перед сексом посилилося практично миттєво, можна використовувати спеціальні інтимні мастила з ефектом, що розігріває або збуджує. Але, звичайно, головне – це емоційна та духовна близькість із партнером, яка допоможе подолати всі неприємності, розкрити нові межі сексуальності та зробити інтимне життя по-справжньому щасливим.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: