Експерти «ЖЖУК» розказали, чи варто ставити проточні водонагрівачі замість звичного бойлеру

19:51  |  09.11.2022
Новости компаний

Спеціалісти однієї з найбільших в Україні мереж магазинів побутової техніки та гаджетів помітили підвищення попиту на водонагрівачі різних типів. На їх думку, це, перш за все, пов’язано з частими аварійними відключеннями електроенергії, стрибками напруги в мережі, що призводить до виходу з ладу старих приладів, а також відсутністю гарячого водопостачання через дії країни-агресора.

Експерти, розуміючи існуючі зараз труднощі, вирішили пояснити українцям, чи варто заощаджувати на покупці бойлера, обираючи проточний водонагрівач, або це стане зайвою витратою.

Переваги та недоліки

Серед основних плюсів проточних водонагрівачів:

  • малі розміри (деякі навіть мають форму змішувача);
  • доступна ціна;
  • відсутність необхідності в щорічній діагностиці і заміні магнієвого анода;
  • можливість в необмеженому об’ємі користуватися гарячою водою;
  • легкість встановлення.

Але вони мають і недоліки:

  • висока потужність, що потребує наявності якісної проводки;
  • невеликий потік гарячої води (залежить від продуктивності приладу).

Деякі стверджують, що проточні водонагрівачі призводять до збільшення витрат електроенергії при постійному користуванні. Але цим же грішать і бойлери, які витрачають енергію не тільки на нагрів води, а й на постійну підтримку її температури. При ощадливому використанні проточні водонагрівачі дозволяють додатково економити до 30% електроенергії. Це робить їх чудовим вибором для господарств з невеликими потребами у гарячій воді.

Як вибрати проточний водонагрівач

Якщо обґрунтованість покупки проточного водонагрівача не викликає сумнівів, експерти «ЖЖУК» рекомендують спочатку визначитись з потрібним типом: безнапірний або напірний. Перший стане найкращим вибором, якщо треба забезпечити наявність гарячої води лише в одній точці. При цьому вони невибагливі до тиску, що актуально у сьогоднішніх реаліях.

Напірні або системні проточні водонагрівачі можуть використовуватися для подачі гарячої води в декілька точок. Але вони потребують більш складного монтажу з врізанням у водопровід і коштують дорожче.

Важливим моментом при виборі є продуктивність. Від неї напряму залежить зручність користування. Для вмивання або миття посуду буде достатньо приладів з продуктивністю 2 л/хв, а для приймання душа бажано обирати моделі з цим показником не менше 5 л/хв.

Які б задачі не ставилися перед проточним водонагрівачем, купити його за найнижчої ціною і з гарантією якості можна в «ЖЖУК». В асортименті магазину представлені проточні водонагрівачі різних типів і призначення.

А підписавшись на Telegram-канал https://t.me/zhuk_ua можна завжди залишатися в курсі акцій компанії. При виникненні питань спеціалісти магазину надають професійні консультації на сайті https://zhuk.ua або на гарячій лінії 0 800 202-848.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: