Зраднику, який став «начальником відділу дізнання народної поліції» під час окупації міста Ізюм, повідомлено про підозру

13:43  |  09.06.2023
Зраднику, який став «начальником відділу дізнання народної поліції» під час окупації міста Ізюм, повідомлено про підозру

Фото: hk.npu.gov.ua

На тимчасово окупованій території міста Ізюм зловмисник обійняв посаду «слідчого», а згодом став «начальником відділу дізнання народної поліції». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

50-річний чоловік здійснював прийом заяв від мешканців міста, відбирав у них пояснення, займався «розслідуванням» злочинів, складав рапорти на ім’я «начальника Ізюмського відділу поліції Харківської області», проводив огляди місць подій та вилучав майно громадян, допитував місцевих жителів, складав акти про приймання-передачу вилученої зброї та боєприпасів.

Перед деокупацією Ізюмського району він разом з окупаційними військами виїхав на непідконтрольну Україні територію.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

8 червня слідчі Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області за погодженням з Ізюмською окружною прокуратурою та оперативним супроводом СБУ вручили матері зловмисника повідомлення про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: