Зрадник, який навів ракету на будівлю Харківської ОДА отримав довічне ув’язнення

12:47  |  13.11.2023
Зрадник, який навів ракету на будівлю Харківської ОДА отримав довічне ув'язнення

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Суд визнав винним 38-річного чоловіка у державній зраді, у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, у незаконній переробці вогнепальної зброї, у зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, у придбанні, носінні зберіганні боєприпасів без передбаченого законом дозволу, а також у зберіганні  вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 436-2, ч. 1 ст. 263-1, ч. 1 ст. 263 КК України). Йому призначено довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, чоловік з лютого по квітень 2022 року збирав інформацію про ЗСУ та інфраструктуру у Харкові шляхом особистого спостереження, опитування місцевих жителів та фіксації даних.

Харківʼянин передавав розвіддані через заборонену в Україні соцмережу двом жінкам, які працюють на російські спецслужби. Одна з них нині проживає у Москві.

У 2014 році вона перебувала на окупованій території в Донецькій області, де проходила службу  у лавах так званої «днр» як медсестра. Інша кураторка мешкає у м. Санкт-Петербург і є очільницею проросійської організації «Спасём Донбасс».

28 лютого 2022 року чоловік надіслав кураторці у Москві координати Харківської обласної державної. Окрім того, він надав дані для завдання ударів по головному офісу фірми ХАДО. А також ще низку адрес у місті, які надалі були обстріляні російською армією.

Також харківʼянин публікував у соцмережах дописи, у яких заперечував збройну агресію рф проти України та схвалював дії військових держави-агресора. Так, він поширив публікацію з проросійською пропагандою про те, що «у м. Мерефа американськими вченими проводяться випробування небезпечних біологічних препаратів на пацієнтах».

Під час обшуку, проведеного в помешканні зрадника, правоохоронці виявили у нього  комп’ютерну техніку, за допомогою якої він здійснював свою підривну діяльність, а також карабін моделі «Форт-202», набої до пістолета, корпус гранати, які він незаконно придбав та зберігав у себе вдома.

Під час слідства у харківʼянина постійно змінювались версії, проте свою вину так і не визнав. Він зазначив, що нічого не знає та жодної інформації у рф він не передавав.

Обвинувальний вирок винесла колегія суддів Київського районного суду Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження рішення.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: