ЗМІ: Балістичні ракети з КНДР росія запустила і в напрямку Запоріжжя, і по Харкову — на це вказали уламки

14:17  |  05.01.2024
ЗМІ: Балістичні ракети з КНДР росія запустила і в напрямку Запоріжжя, і по Харкову — на це вказали уламки

Балістичні ракети з КНДР росія використовувала і під час масштабних атак 29 грудня 2023 року в напрямку Запоріжжя, і 2 січня цього року по Харкову. Про це пише профільне видання «Defense Express» із посиланням на власні джерела.

Попередній аналіз уламків з Харкова вказав на ракету KN-23, але наслідки вибуху від неї були значно менші, якщо брати до уваги 500-кілограмову бойову частину, про яку заявляють корейці. Щодо точності ракети, яка била по Запоріжжю, теж є питання — вона впала просто в полі.

Видання зауважує, що через абсолютну закритість КНДР усе, що відомо про KN-23, — це заяви Пхеньяну і дані радіолокаційного контролю Південної Кореї щодо випробувань озброєння КНДР. Навіть такі параметри, як довжина, діаметр і загальна вага, є результатом аналізу фото.

Загалом про KN-23 відомо, що вона більша за російський «Іскандер» і має низку аналогічних рішень, зокрема в системах наведення. Летить ракета до 690 км, якщо бойова частина менша за 500 кг. Також вважається, що KN-23, як і ракета 9М723 ОТРК «Іскандер», здатна маневрувати. Для запуску ракети використовують пускову установку на колісному шасі 8х8.

Про кількість KN-23 та темпи виробництва цих ракет жодної інформації немає.

4 січня західні медіа написали, що росія отримала партію балістичних ракет з КНДР (кілька десятків) і пускові установки до них. Також вони писали, що до такої ж угоди Москва близька з Іраном.

Того ж дня США офіційно заявили, що росія має балістичні ракети малої дальності від КНДР. Окупанти вже запускали їх по Україні — першу 30 грудня 2023 року (впала на Запоріжжі) і кілька інших 2 січня під час масованої ракетної атаки.

5 січня Повітряні сили ЗСУ поки що не підтверджують використання росією балістичних ракет із КНДР. Речник ПС Юрій Ігнат заявив, що фахівці вивчають уламки, але на це потрібен час.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: