«Зливала» ворогу дані про переміщення ЗСУ: на Куп’янщині викрито поплічницю окупантів

13:35  |  14.03.2023
«Зливала» ворогу дані про переміщення ЗСУ: на Куп’янщині викрито поплічницю агресора

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації 42-річна жителька села Гусинка у месенджерах «Telegram», «Whatsapp», а також у телефонних розмовах розповіла іншому абоненту про знаходження сил та засобів ЗСУ, які залучені в наданні відсічі збройній агресії рф проти України. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Слідством встановлено, що зазначена жінкою інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Слідчим Куп’янського РВП під процесуальним керівництвом Куп’янської окружної прокуратури жінці повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: