Журнал про культуру та спадщину Східної та Центральної Європи присвятив випуск Харкову

12:43  |  19.05.2023
Журнал про культуру та спадщину Східної та Центральної Європи присвятив випуск Харкову

Українське місто Харків стало головною темою 49-го номеру польського журналу Herito, що спеціалізується на питаннях культури та спадщини Східної та Центральної Європи. Про це повідомляє «Суспільне».

«У харківському випуску Herito ми заглиблюємося в історію міста, розпитуємо про його українську ДНК, що так яскраво проявилася після російського вторгнення рік тому, перевіряємо, чим воно унікальне. Ми показуємо матеріальну та нематеріальну спадщину міста, на яку раніше часто дивилися крізь призму стереотипів, що підживлювалися іноземною пропагандою», — йдеться у редакторському описі.

«Ми йдемо слідами харківської архітектури та найважливіших митців, пов’язаних з містом, зокрема Василя Єрмілова та Павла Макова. Ми даємо голос місцевим авторам, які розповідають про свій Харків», — зауважують редактори.

Журнал Herito є двомовним англо-польський щоквартальник, видається Міжнародним культурним центром. Його спеціалізація — матеріальна та нематеріальна спадщина, культура та майбутнє.

Журнал цікавиться питаннями, пов’язаними з країнами Центральної та Східної Європи, зауважуючи що йдеться передусім про політичний, культурний та ціннісний кордон, аніж географічний.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: