Житловим сертифікатом за програмою єВідновлення скористалися 700 жителів Харківщини

12:01  |  02.08.2024
Житловим сертифікатом за програмою єВідновлення скористалися 700 жителів Харківщини

Фото: kharkivoda.gov.ua

З використанням житлових сертифікатів придбано 490 об’єктів нерухомого майна. Загальна вартість придбаного житла становить більш як 820 мільйонів гривень. Житловими сертифікатами скористалися 700 отримувачів компенсації з Харківської області, більшість придбали житло у Харкові, Ізюмській та Чугуївській територіальних громадах, решта – на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«У кожній громаді пришвидшено роботу щодо збору відомостей про пошкоджене та знищене майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, скоєних російськими окупантами. На сьогодні 56 громадами створено та у 54 громадах функціонують комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна. Створеними комісіями наразі визначаються обсяги пошкоджень об’єктів нерухомого майна за даними актів комісійних обстежень та приймаються рішення щодо призначення допомоги», — зазначив Олег Синєгубов.

Також на Харківщині суми компенсацій за пошкоджене житло сягнути понад 2,2 мільярда гривень. В межах програми єВідновлення 21 555 заявників вже отримали грошову допомогу для ремонту житла на загальну суму понад 2 мільярди гривень.

Ще для 557 заявників передано на виплату понад 49 мільйонів гривень. Для 858 жителів області погоджено виплату на загальну суму більш як 189 мільйонів гривень.

У 34 територіальних громадах комісіями сформовано 2 752 сертифікати з надання компенсації за знищене майно на суму 3,8 мільярда гривень. В 12 територіальних громадах, за результатами розгляду 57 заяв, затверджено рішення про надання компенсації для будівництва нового житла на суму 139,1 мільйона гривень.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: