Жити в режимі відключень, швидше за все, доведеться щонайменше до кінця березня — YASNO

20:54  |  21.11.2022
У Харкові та області ввели десять черг аварійного відключення електроенергії

Режим відключень електроенергії в Україні може тривати до кінця березня 2023 року. Про це заявив СЕО компанії YASNO Сергій Коваленко у Facebook.

«Енергетики, попри погану погоду, зараз максимально стараються завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча зараз відключень стало менше, я хочу, щоб всі розуміли: швидше за все, жити у режимі відключень українцям доведеться щонайменше до кінця березня», — написав він.

На думку Коваленка, якщо країна-терорист росія не здійснюватиме нових атак на українську енергомережу, відключення можуть стати менш тривалими.

Він також заявив, що при позитивному сценарії у разі відсутності нових атак можна буде повернути попередній рівень генерації електроенергії, і відключення припиняться.

При негативному, якщо енергомережа буде сильно пошкоджена ворожими атаками, доведеться задіяти не лише стабілізаційні відключення, а й екстрені, «при яких світла може не бути дуже тривалий час».

«Мені здається, слід бути готовими до різних варіантів, навіть до найгірших. Запасіться теплим одягом, ковдрами, продумайте варіанти, які допоможуть вам перечекати довге відключення», — додав Коваленко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: