Жителів Харківщини просять ділитися свідченнями воєнного життя на цифровій платформі “Свідок”

16:52  |  21.09.2022
Жителів Харківщини просять ділитися свідченнями воєнного життя на цифровій платформі “Свідок”

Фото: kharkivoda.gov.ua

Розповівши про свій досвід життя протягом агресивного російського вторгнення в Україну, можна допомогти притягнути окупантів до відповідальності за їхні воєнні злочини.

«Свідок» — це цифрова платформа, яка була створена українцями за підтримки міжнародної спільноти волонтерів, у партнерстві з американською благодійною фундацією  «AI for Good».

Ця платформа є своєрідним персональним щоденником війни, в якому українці можуть анонімно зберігати свої спогади, роздуми та спостереження протягом війни, а також документувати докази злочинів, які творять в Україні російська влада та її військові. Доступна можливість додавати фото та відео.

Як зазначають засновники «Свідка», головна мета платформи — правдива фіксація різноманітних подій війни росії проти України.

Платформа є партнером всеукраїнського цифрового батальйону  DATTALION, а також співпрацює з Міжнародним кримінальним судом. Також на платформі зареєстровані іноземні журналісти, які можуть використати історії людей для світового розголосу злочинів рф.

При цьому, як зазначають у «Свідку», всі дані та історії завантаженні на платформу, зберігаються, шифруються та залишаються анонімними для інших користувачів, завдяки ретельно протестованій багатовимірній екосистемі безпеки даних.

Представники світової системи правосуддя, журналісти чи хто інший зможуть зв’язатися з автором лише після відповідного запиту та його згоди.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: