Жителів громад Харківщини, постраждалих від російських обстрілів, забезпечують вікнами для відновлення житла

13:15  |  08.12.2022
Жителів громад Харківщини, постраждалих від російських обстрілів, забезпечують вікнами для відновлення житла

Фото: kharkivoda.gov.ua

Жителям районів Харківщини, помешкання яких постраждали від російських обстрілів, доставляють металопластикові вікна. Цього тижня до Чугуївського району доставили 3400 квадратних метрів віконної продукції. Про це повідомили в Харківській ОВА.

“За нашим зверненням з державного резервного фонду було надано близько 105 та з обласного бюджету — 60 мільйонів гривень, на які ми придбали високоякісну віконну продукцію, що відповідає новітнім вимогам”, — розповів директор Департаменту ЖКГ та ПЕК Харківської ОВА Сергій Магдисюк.

Він додав, що робота із забезпечення населення віконною продукцією продовжується також в Ізюмському, Куп’янському та Харківському районах. Розглядають можливість передачі вікон і для жителів Харкова.

“У наших планах — протягом цього та наступного тижнів доставити віконну продукцію людям, щоб вони могли монтувати їх у своїх помешканнях та зустріти Новий рік з новими вікнами в теплих оселях”, — розповів Сергій Магдисюк.

За словами начальника Чугуївської РВА Сергія Лободенка, отримані від Харківської ОВА металопластикові вікна спрямують на об’єкти соціальної сфери — школи та житлові будинки, які постраждали в результаті збройної агресії окупантів.

“Ми приділяємо велику увагу відновленню соціальної сфери та критичної інфраструктури. Сьогодні майже всі населені пункти району з водою, електрикою та газопостачанням. В деяких — тривають підключення до електромереж. Працюємо над відновленням, щоб людям було комфортно повертатися до своїх будинків”, — розповів Сергій Лободенко.

Зокрема, Чугуївській громаді доставили 350 квадратних метрів вікон. Їх передадуть жителям будинку, що двічі постраждав від російських ударів.

“1 грудня близько опівночі російська ракета влучила у житловий будинок. Удар прийшовся на верхній поверх, внаслідок чого значних руйнувань зазнав перший під’їзд. Цей будинок постраждав вдруге. Вперше це сталося ще в червні, коли ворожий боєприпас влучив у ліцей, розташований поряд. Сьогодні отримуємо вікна та будемо передавати їх мешканцям для подальшого встановлення у своїх помешканнях”, — розповів заступник голови Чугуївської міської військової адміністрації Костянтин Бармін.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: