Житель Чугуївського району обкрадав місцевих мешканців та допомагав російським окупантам

13:33  |  12.04.2023
Житель Чугуївського району обкрадав місцевих мешканців та допомагав російським окупантам

Фото: hk.npu.gov.ua

Після захоплення військами рф села Миколаївка 60-річний місцевий мешканець підтримав збройну агресію росії проти України та запропонував окупантам свою допомогу. Чоловік добровільно прихистив, годував ворогів та обкрадав односельців. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Поліцейські Чугуївського районного управління поліції встановили, що під час тимчасової окупації зловмисник поселив окупантів у своєму будинку та забезпечував їх продуктами харчування.

З дозволу росіян чоловік незаконно проникав до помешкань місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну українській владі територію. Після таких “візитів” з будинків зникали особисті речі власників.

За «відданість» окупантам правопорушник мав привілеї перед іншими місцевими мешканцями та міг безперешкодно переміщуватись по території окупованого села, користуватися чужою сільськогосподарською технікою, інструментами та іншими викраденими речами.

Крім того, після звільнення села, чоловік приніс з колишніх позицій російських військових додому боєприпаси та екіпірування.

Як повідомлялося раніше, у лютому під час проведення санкціонованого обшуку слідчі Чугуївського РУП за оперативним супроводженням співробітників УСБУ в Харківській області у чоловіка виявили три реактивні протитанкові гранати, гранатомет, артилерійський порох та понад 700 набоїв, військову форму, два бронежилети, три каски та інші речі зразка армії рф.

В ході досудового розслідування поліцейські зібрали достатньо доказів щодо причетності зловмисника до протиправної діяльності.

5 квітня слідчі Чугуївського РУП під процесуальним керівництвом Чугуївської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та можливістю конфіскації майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: