Жінку, яка очолила відділ при окупаційній адміністрації у Куп’янську, судитимуть за колабораціонізм

17:55  |  21.06.2023
Жінку, яка очолила відділ при окупаційній адміністрації у Куп’янську, судитимуть за колабораціонізм

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 41-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у травні минулого року мешканка міста Куп’янськ пішла на співпрацю з ворогом та добровільно обійняла посаду «в.о. начальника відділу економічного розвитку військово-цивільної адміністрації у місті Куп’янськ» при окупаційній адміністрації.

Колаборантка відповідала за розв’язання економічних питань, зокрема отримувала кошти від представників рф, які надалі видавала місцевому населенню у якості так званої «одноразової матеріальної допомоги» від держави-агресорки з метою створення позитивного іміджу окупантів.

Крім того, обвинувачена, виконуючи завдання та обов’язки керівника відділу, вносила пропозиції щодо обсягів фінансування структурних підрозділів, підприємств, установ та організацій, підпорядкованих окупаційній адміністрації, а також займалась питанням соціальних виплат населенню.

Наразі колаборантка переховується від слідства. Її судитимуть заочно у Червонозаводському районному суді Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: