Зеленський заявив, що ситуація на звільнених територіях Харківської області є ще одним доказом геноциду українців (відео)

11:15  |  15.09.2022
Зеленський заявив, що ситуація на звільнених територіях Харківської області є ще одним доказом геноциду українців (

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація на звільнених територіях Харківської області є ще одним доказом геноциду українців.

«Наші правоохоронці вже отримують свідоцтва про вбивства, тортури, викрадення людей окупантами. Те, що світ побачив у Бучі, те, що ми побачили на деокупованій території Чернігівщини, Сумщини, те, що бачимо на Харківщині, — докази геноциду проти українців. Докази того, що Росія не може нічого принести, крім геноциду», — заявив Зеленський.

Глава держави зазначив, що за п’ять місяців окупації на Харківщині окупанти не зробили нічого для забезпечення нормального життя.

«Російська армія знаходилася на Харківщині понад 5 місяців і за цей час окупанти навіть не намагалися щось зробити для людей — тільки знищували та забирали, тільки вивозили. Залишили по собі спустошені села, в деяких — жодного вцілілого будинку. Окупанти залишили школи, перетворені на смітники, церкви, перетворені на туалети», — заявив президент.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: