Зеленський нагородив військовослужбовців, які відзначилися під час боїв на Харківщині

18:24  |  06.12.2022
Зеленський нагородив військовослужбовців, які відзначилися під час боїв на Харківщині

Фото: president.gov.ua

З нагоди Дня Збройних Сил України Президент Володимир Зеленський зустрівся з українськими військовими, які мужньо й самовіддано захищали суверенітет і територіальну цілісність України на Харківщині під час широкомасштабного вторгнення росії. Про це повідомили в Офісі Президента.

«Сьогодні маю честь бути тут і нагородити найкращих з найкращих. Хоча вважаю, що у нас на фронті всі найкращі», – зазначив Глава держави.

Володимир Зеленський привітав присутніх із Днем Збройних Сил України.

«Дякую вам за службу. Дякую, що бережете нашу країну й людей, життя українських дітей, а отже, наших наступних поколінь», – наголосив він.

Президент побажав усім захисникам міцного здоров’я та перемоги.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у повномасштабній війні проти росії. Президент зазначив, що Україна завжди пам’ятатиме їхній життєвий шлях і героїзм.

Володимир Зеленський вручив військовослужбовцям ордени та медалі.

Зокрема, Президент присвоїв звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» командиру 110-ї окремої мотопіхотної бригади Сухопутних військ ЗСУ полковнику Миколі Чумаку.

Прийнявши керівництво бригадою 12 квітня 2022 року, полковник одразу організував її доукомплектування. В умовах бойових дій йому фактично з нуля вдалося створити боєздатну бригаду, яка зупинила просування противника на визначених рубежах.

З березня до грудня підрозділи бригади утримують 42-кілометрову смугу оборони на Донеччині. Вміле тактичне комбінування та застосування резервів дало змогу, окрім стримування ворога, проводити контрнаступальні заходи.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що під час робочої поїздки до Харківської області у День Збройних Сил України Президент Володимир Зеленський відвідав медичний заклад, де лікують поранених військовослужбовців.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: