Збитки, що завдали окупанти екології Харківщини, рахуватиме спеціальна робоча група

12:34  |  27.03.2023
Окупанти могли спалити близько 20 тисяч га лісів Харківщини – попередні обстеження

Фото: kharkivoda.gov.ua

Створено робочу групу, яка збиратиме інформацію щодо збитків екології регіону. До групи мають увійти начальники районних військових адміністрацій, запрошені керівники державних природоохоронних і контролюючих органів, науковці та громадськість. Про це повідомили в Харківській ОВА.

«Спільними зусиллями ми маємо вивчити існуючу екологічну ситуацію з урахуванням впливу війни, визначити проблемні питання та шляхи їх вирішення», — зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Компетенцією робочої групи є вивчення нинішньої екологічної ситуації, стан заповідних територій та водних ресурсів, забрудненість повітря та розробка шляхів розв’язання проблем.

«На жаль, маємо сотні випадків пошкодження або знищення важливих природних зон Харківщини. Окупанти мають відплатити за кожне знищене дерево», — наголосив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Він також зауважив, що робоча група фіксуватиме всі збитки й розроблятиме стратегії відновлення та відшкодування країною-агресором цієї шкоди. Також група координуватиме та здійснюватиме заходи щодо профілактики та законності використання природних ресурсів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: