Збирав для окупантів списки мешканців села, що на Куп’янщині: викрито колаборанта

15:02  |  07.09.2023
Збирав для окупантів списки мешканців села, що на Куп’янщині: викрито колаборанта

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Торік, під час окупації Куп’янського району чоловік, знаходячись у селі Рідкодуб Куп’янського району, погодився працювати на окупантів. Підозрюваний обійняв посаду «и. о. хозяйственного работника отдела административно-хозяйственного обеспечения Двуречанского территориального управления ВГА Купянского района». Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Колаборант складав списки місцевих мешканців для подальшого отримання ними гуманітарної та матеріальної допомоги в розмірі 10 тис. російських рублів.

Відомості, зібрані підозрюваним, представники держави-агресорки використовували в тому числі для того, щоб надалі організувати псевдорефендум щодо приєднання окупованих ними українських територій до складу рф.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

Дізнання проводить Куп’янський РВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — зведений загін ГУНП в Луганській області та Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: