Збиралась вчити українських дітей за стандартами рф: освітянці з Харківщини повідомлено про підозру в колабораціонізмі

15:29  |  30.03.2023
Збиралась вчити українських дітей за стандартами рф: освітянці з Харківщини повідомлено про підозру в колабораціонізмі

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 52-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

У період тимчасової окупації міста Вовчанськ Чугуївського району представники зс рф активно намагались запроваджувати стандарти освіти держави-агресорки. Однією з охочих допомогти окупантам змінити освітню систему виявилась очільниця місцевого ліцею.

За даними слідства, наказом окупаційної адміністрації жінку було призначено на посаду директора «Волчанской общеобразовательной школы І-ІІІ степеней №2», створеної на базі приміщень та матеріальних цінностей КЗ «Вовчанський ліцей №2 Вовчанської міської ради».

На зборах персоналу навчального закладу колаборантка повідомила, що впроваджуватиме стандарти освіти рф. Директорка зібрала списки вчителів, готових працювати під керівництвом окупаційної влади.

Аби опанувати методиками викладання за стандартами держави-агресорки, вчителі мали пройти курси підвищення кваліфікації в рф.

Також колаборантка отримала від представників окупаційної адміністрації методичні рекомендації щодо організації навчального процесу та навчальні матеріали з різних предметів.

Так, у ході обшуку, проведеного на початку березня в приміщенні ліцею, вилучено майже 600 підручників зразка рф. Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваної в розшук.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: