Збиралась русифікувати навчальний процес: мешканку Вовчанська судитимуть за колабораціонізм

16:24  |  17.08.2023
Збиралась русифікувати навчальний процес: мешканку Вовчанська судитимуть за колабораціонізм

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час вторгнення збройних сил рф на територію міста Вовчанськ місцева мешканка добровільно пішла на співпрацю з окупантами. Жінка очолила «Среднюю общеобразовательную школу №4», створену загарбниками на матеріально-технічній базі місцевого ліцею.

Обвинувачена «проводила роботу» з вчителями, переконуючи їх працювати під керівництвом окупаційної адміністрації, та повідомила колективу викладачів, що навчальний процес буде проводитись виключно на російській мові і за стандартами рф. Для цього колаборантка організувала завезення російських підручників з різних предметів.

Також жінка видала учням атестати про отримання неповної середньої освіти, надруковані на бланках окупаційної адміністрації.

Крім того, колаборантка організувала вивезення з території навчального закладу державної символіки України та проведення свята «Першого дзвоника» під гімн рф з підняттям прапора держави-агресора.

Справу розглядатимуть у Чугуївському міському суді Харківської області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: