Заволоділи бюджетними коштами за допомогою підроблених документів: на Харківщині повідомили про підозру службовим особам

16:05  |  22.05.2023
Заволоділи бюджетними коштами за допомогою підроблених документів: на Харківщині повідомили про підозру службовим особам

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисники розробили та здійснили схему штучного та необґрунтованого завищення вартості харчових продуктів, їх недопостачання та подальшого заволодіння грошима у сумі майже 300 тисяч гривень шляхом перерахування на рахунки фіктивних підприємств та власні карткові рахунки. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківщини.

Навесні минулого року начальник фінансового відділу Донецької селищної ради Ізюмського району Харківської області, домовившись із керівником товариства з обмеженою відповідальністю, організували підписання між відділом освіти Донецької селищної ради та товариством фіктивних договорів закупівлі харчових продуктів на суму понад 1 мільйон гривень.

Зловмисники схилили начальника відділу освіти до підписання фотокопій договорів на постачання харчових продуктів з вказаного підприємства. Гроші були перераховані на рахунок товариства.

Керівник вказаного товариства підшукав інше підприємство реального сектору економіки, закупив у нього продукти за значно нижчою ціною, а залишок бюджетних коштів у сумі майже 300 тисяч гривень був перерахований через інше підприємство на його особистий картковий рахунок.

Викрили злочинну схему працівники слідчого управління ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом прокурорів відділів нагляду за додержанням законів органами Бюро економічної безпеки Харківської обласної прокуратури.

Начальнику відділу освіти повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Жінці загрожує до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Начальнику фінансового відділу Донецької селищної ради Ізюмського району повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Керівнику товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання відносно підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: