Завершено спецрозслідування щодо зрадниці, яка організовувала видачу російських паспортів жителям Вовчанська

17:08  |  07.06.2023
Завершено спецрозслідування щодо зрадниці, яка організовувала видачу російських паспортів жителям Вовчанська

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 33-річної жінки за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка, бувши головним спеціалістом Вовчанського районного сектору ГУ ДМС України в Харківській області, перейшла на бік ворога.

Торік наприкінці травня вона обійняла посаду «в. о. начальника міграційної служби» в окупованому місті Вовчанськ, а через декілька тижнів вже стала «начальником».

Головним завданням псевдопосадовиці була організація видачі місцевим мешканцям паспортів російської федерації. Жінка здійснювала прийом документів для оформлення громадянства рф, серед яких і згода неповнолітніх осіб у віці від 14 до 18 років.

Зрадниця також займалась й іншими питаннями, пов’язаними з отриманням громадянства рф.

Насамперед вона керувала роботою підлеглих працівників щодо перекладу документів на російську мову, розгляду звернень, пов’язаних з отриманням російського громадянства за скороченою процедурою.

Крім того, обвинувачена отримувала за роботу від окупаційної влади заробітну плату у російських рублях.

На початку вересня 2022 року жінка разом з окупантами втекла на територію держави-агресора. Обвинувачену судитимуть заочно у Чугуївському міському суді Харківської області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: