Завдяки ощадливості населення Харківщина вписується в ліміти споживання електроенергії

17:55  |  09.01.2023
Завдяки ощадливості населення Харківщина вписується в ліміти споживання електроенергії

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області діє 12 черг планового відключення світла. Завдяки тому, що населення ощадливо споживає електроенергію, іноді обмежень вдається уникати. Про це повідомив на пресбрифінгу начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Харків’яни ощадливо використовують електроенергію і ми вписуємося в ті ліміти, які нам доводить «Укренерго». На випадок ураження нашої критичної інфраструктури в області діє 320 Пунктів Незламності. Наші енергетики працюють над стабілізацією ситуації фактично цілодобово», — підкреслив Олег Синєгубов.

До опалення наразі під’єднано всі вцілілі будівлі. Зокрема, на деокупованих територіях запустили всі котельні, які планувалися до роботи в цьому опалювальному сезоні.

«Нам вдалося у стислі терміни відновити критичну інфраструктуру. Однак кожне місто – це окрема історія. Наприклад, у Куп’янську поки що працюють усі котельні, хоча місто під постійними обстрілами й сильно зруйноване. В Ізюмі, як і планували, запустили 6 уцілілих котелень, натомість 18 – зруйновані», — розповів начальник ХОВА.

Виключенням є Вовчанська громада, яка опалюється переважно електроенергію, оскільки місто отримувало газопостачання з території рф і зараз воно припинене.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: