Запропонував швидко вирішити «питання» за понад 1500 доларів США: викрито харківського держвиконавця

12:26  |  16.06.2023
Запропонував швидко вирішити «питання» за суму понад 1500 доларів США: викрито харківського держвиконавця

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру державному виконавцю за фактом прохання службовою особою надати неправомірну вигоду для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що державний виконавець одного з відділів ДВС у Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції вирішив «підзаробити» грошей.

До нього звернулись боржник та представник стягувача із заявою про закриття виконавчих проваджень у зв’язку із закриттям боргу з метою виключення боржника з Єдиного реєстру боржників та змоги надалі вільно розпоряджатися наявним у нього майном.

Держвиконавець повідомив, що по виконавчих провадженнях маються складнощі, та запропонував швидке вирішення «проблеми».

Так, службовець зазначив, що може прийняти рішення про закриття наявних у нього виконавчих проваджень з метою подальшого виключення боржника з відповідного державного реєстру.

Держвиконавець висловив вимогу передати йому неправомірну вигоду в сумі понад 1500 доларів США за «розв’язання питання», щоб закрити виконавчі провадження та виключити особу з Єдиного реєстру боржників. Це сприяло б тому, що з майна боржника знімався арешт, він міг вільно їм розпоряджатися.

Проте отримати бажане підозрюваному не вдалось: правоохоронці викрили його.

Досудове розслідування проводить СВ ВП №3 Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: