Заперечував збройну агресію рф на просторах Інтернету: викрито харків‘янина

14:04  |  31.03.2023
Заперечував збройну агресію рф на просторах Інтернету: викрито харків‘янина

Фото: hk.npu.gov.ua

Житель Харкова через засоби масової інформації, а саме в Інтернеті намагався переконати інших громадян в правильності дій президента рф щодо проведення «спеціальної воєнної операції» на території України, поширював російську пропаганду та фейки. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Документували протиправну діяльність співробітники Харківської кіберполіції спільно зі слідчими обласного управління та за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

60-річний прихильник «руського міру», використовуючи свій канал на YouTube, поширював прокремлівські наративи і пропаганду. В соціальних мережах зі свого акаунту публікував матеріали, які містили виправдовування дій окупантів та заперечення збройної агресії російської федерації проти України.

За місцем реєстрації фігуранта в місті Харкові правоохоронці провели обшук. В ході якого вилучили жорсткий диск, мобільний телефон, предмети забороненої символіки — прапор рф, георгієвську стрічку.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: