Замість автівки на фронт придбав собі криптовалюту: у Харкові викрито голову благодійного фонду

14:10  |  03.08.2023
Замість автівки на фронт придбав собі криптовалюту: у Харкові викрито голову благодійного фонду

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

У вересні 2022 року керівництвом одного з харківських акціонерних товариств було вирішено надати допомогу у вигляді позашляховика одній з військових частин, яка виконує бойові завдання по відбиттю військової агресії рф проти України. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Автомобіль планували ввезти з-за кордону як гуманітарну допомогу. Оскільки товариство не здійснює зовнішньоекономічну діяльність та не має можливості самостійно придбати транспортний засіб з-за кордону, керівництво підприємства звернулось до 34-річного голови благодійної організації.

Для закупівлі автомобіля на рахунок фонду була надана благодійна допомога у розмірі 253 000 гривень.

Однак чоловік не виконав зобов’язань з придбання транспортного засобу для військової частини, а переказав гроші частинами на власний рахунок та інші карткові рахунки. І за ці гроші він придбав собі криптовалюту, ноутбуки, а залишок витратив також на власні потреби.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 34-річному чоловіку за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України), та за фактом розпорядження майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: