Закордонні фонди допоможуть Харкову підготуватись до зими

18:11  |  17.08.2022
Закордонні фонди допоможуть Харкову підготуватись до зими

Фото: city.kharkov.ua

Харківський міський голова Ігор Терехов 17 серпня зустрівся із представниками закордонних фондів, які готові допомогти Харкову підготуватися до опалювального сезону 2022/2023 років.

Харків відвідали представники таких організацій: Норвезька рада у справах біженців (NRC), «Solidarités International» (Франція), «People in Need» (Чехія), «ACTED» (Франція) та «UNHCR» (Швейцарія).

У рамках зустрічі Ігор Терехов розповів про поточну ситуацію у місті. Зокрема, мер повідомив, що внаслідок обстрілів тією чи іншою мірою зруйновано понад 4 тис. житлових будинків, 110 шкіл, понад 100 дитячих садків, понад 50 закладів охорони здоров’я та сотні інших адміністративних та нежитлових будівель.

Також ворог цілеспрямовано знищує систему теплопостачання.

«Попереду опалювальний сезон, холоди. Нам потрібно, щоби харків’яни не замерзли, не померли від морозів. Останні обстріли показують, що агресори цілеспрямовано бомбардують інфраструктуру «Харківських теплових мереж» – ТЕЦ, котельні, тепломагістралі. І від того, як ми підготуємося до опалювального сезону і як діятимемо під час обстрілів в осінньо-зимовий період, залежить дуже багато», — зазначив Ігор Терехов.

За словами мера, підготовка до зими для Харкова стала головним викликом, подолати який допомагають волонтери. Так, разом із комунальниками вони розбирають завали, закривають контури, вставляють вікна, а також доставляють гуманітарну допомогу, зокрема вимушеним переселенцям з окупованих територій.

«На нас чекає колосальна робота. Враховуючи ситуацію, що склалася, я хотів би звернутися до вас з проханням також взяти у цьому участь. Я впевнений, якщо ми всім світом навалимося на цю проблему, то Харків витримає зиму», — звернувся мер до учасників зустрічі.

Зазначимо, закордонні фонди планують надати Харкову теплові прилади та паливо для них, надати допомогу у заміні вікон та дверей, а також допомогти із утриманням колективних центрів для вимушених переселенців.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: