Закликала до повалення конституційного ладу України: у Вовчанську викрили чергову колаборантку

14:41  |  31.05.2023
Закликала до повалення конституційного ладу України: у Вовчанську викрили чергову колаборантку

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації міста Вовчанськ жінка добровільно погодилася обійняти посаду спеціаліста у справах сім’ї та дітей. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Серед місцевого населення 34-річна жінка поширювала агітацію із закликами до підтримки рішень та дій держави-агресора і повалення конституційного ладу України.

Проводила збір паспортних даних населення, які передавала голові сільської ради окупаційної влади. За свою працю отримувала заробітну плату в рублях.

За вказівкою голови сільської ради окупаційної влади була присутня на нарадах, які проводились представниками незаконних органів влади, створених на тимчасово окупованій території.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

31 травня дізнавачі Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області під керівництвом Шевченківської окружної прокуратури м. Харків та під супроводом працівників СБУ повідомили жінці про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: