Займалась бухгалтерським обліком під час окупації міста Ізюм: викрито місцеву мешканку

11:33  |  30.05.2023
Займалась бухгалтерським обліком під час окупації міста Ізюм: викрито місцеву мешканку

Фото: hk.npu.gov.ua

Жінка добровільно пішла на співпрацю з ворогом та уклала трудовий договір з окупаційною адміністрацією. Вона працювала «головним спеціалістом відділу бухгалтерського обліку та звітності тимчасової окупаційної військово-цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Зловмисниця здійснювала діяльність на займаній посаді та виконувала розпорядження, надані так званим «головою військово-цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області». На посаді зловмисниця перебувала з травня до вересня минулого року.

Викрили в колабораційній діяльності 50-річну місцеву мешканку працівники Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

29 травня дізнавачі Ізюмського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури повідомили жінці про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: