Загиблий на Харківщині окупант писав знайомим про пограбування квартир та розстріл цивільних (відео)

11:30  |  19.06.2022
Загиблий на Харківщині окупант писав знайомим про пограбування квартир та розстріл цивільних

Російський окупант Вадим Плохіх був впевнений, що росія досягне успіху у війні з Україною вже за тиждень, проте загинув в середині травня на Харківщині. Інформацію з листування та відео з телефону Вадима Плохіх виклав на Youtube-каналі блогер Сергій Стерненко, — повідомляє «Суспільне».

За словами Стерненка, 21-річний російський окупант закінчив строкову службу, а потім перейшов на контракт. В аудіоповідомленні Плохіх говорить, що був «в Сирії, Україні, Карабаху, Китаї; воював на Донбасі».

Російський військовий розповідав знайомим, що вторгнення в Україну планувалося ще на початку 2022 року: перша дата була — 4 січня. 24 лютого після перетину державного кордону з Україною Вадим Плохіх був упевнений, що війна триватиме не більше як тиждень, про що також розповідав знайомим.

Плохіх зайшов на територію України через Білорусь. Був у Бородянці, під Києвом, Чорнобилем.

«Під Києвом нам дали п*зди, і нас вивели до Білорусі, після чого ми повантажились на платформи і зараз їдемо до Бєлгорода», — пише окупант.

До Харківщини підрозділ Плохіх зайшов через прикордонний пункт Чугунівка у квітні. Окупант записував на відео, як колона російської техніки заходить на територію Харківської області.

У листуваннях окупант розповідає, що розчарований в російській армії, але залишається заради грошей.

Плохіх пише, що вони разом з іншими окупантами пограбували 17 квартир «націоналістів», магазини одягу та чотири продуктових крамниці: «Стільки шоколаду, скільки я там з’їв, ви всі разом за все життя не їли».

Також він зізнається співрозмовникам у розстрілі цивільних нібито «зі свастикою на тілі» та що у його підрозділі почали з’являтися «садисти», що налякало самого окупанта.

За бої в Бородянці Плохіх нагородили орденом, який окупант віддав командиру, бо «про*бу десь; я ж бух*ти поїхав в місто».

Після повернення до росії, згідно з його переписками, планував вчитися на економіста. Плохіх загинув орієнтовно в середині травня.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: